MotoGP

MotoGP

Randy Mamola wordt in Austin opgenomen in de MotoGP Legends Hall of Fame. Onterecht, volgens Yamaha-rijder Johann Zarco.

De Amerikaan is een van de succesvolste rijders uit de Verenigde Staten en is ook na zijn actieve carrière veelvuldig te bewonderen in de paddock. In 151 Grands Prix tussen 1979 en 1992 won Mamola 13 races en stond 57 maal op het podium. De hoofdprijs pakte hij echter nooit. Viermaal werd hij in de 500cc vicekampioen: in 1980 en 1981 met Suzuki, in 1984 met Honda en in 1987 met Yamaha.

Volgens Zarco is het dus niet terecht dat de Amerikaan wordt uitgeroepen tot een legende van de sport: “Het is oneerlijk, aangezien hij de titel in de koningsklasse nooit behaald heeft. Zijn benoeming houdt in dat de titel niets meer waard is. Hij heeft passie voor de motor en hij heeft veel geïnvesteerd om de sport te verbeteren. Maar als we hem tot legende benoemen, dan tellen de titels van alle anderen niet meer.” Andere grootheden in de Hall of Fame zijn Giacomo Agostini, Mick Doohan, Angel Nieto, Wayne Rainey, Freddie Spencer, Kenny Roberts, Kevin Schwantz, John Surtees, maar ook Marco Simoncelli, Nicky Hayden en Casey Stoner.

Niet iedereen deelt de mening van Zarco. Maverick Viñales zei namelijk: “Randy is zeer belangrijk voor ons in de paddock. Ik praat heel vaak met hem. Het is mooi dat hij deel gaat uitmaken van de Hall of Fame. Ik bewaar veel mooie herinneringen aan hem.” Vicekampioen Andrea Dovizioso voegde toe: “Deze erkenning is mooi. Ik ben erg blij voor hem. Hij is een leuke vent en is ook na zijn loopbaan in de paddock gebleven.”

Bron: gpupdate.net